X–Festival wil prikkelen, inspireren en uitdagen tot creatieve (cross–over) actie.

start–to–create

Iedere creatieve actie start met een idee, droom, vraag, …

X–Festival wil inspireren tot nieuwe ideeën en concepten, cross–over initiatieven en samenwerkingen die kunnen uitgroeien tot nieuwe artistieke creaties, innovatieve producten of start–ups.

In het kader van X–Festival zullen o.a. met studenten en artists–in–residence een aantal creatieve cross–over demonstrators uitgewerkt en tentoongesteld worden in samenwerking met X–LAB. Bij X–LAB en LSU kan men ook terecht voor specifieke vragen ivm nieuwe cross–over ideeën of start–ups.

startups

Met idee of vragen ivm nieuwe startup en ‘Mix en Match’–initiatief:
website limburg start–up

SOLARSTAD AWARDS 2018

Tijdens X–FESTIVAL 2018 worden de 'SolarStad Awards' en ‘Junior SolarStad Awards’ (website Solar Awards) in het kader van het project ‘SolarStad Hasselt’ uitgereikt. Hierbij is de uitdaging nieuwe ideeën/concepten voor creatieve en esthetische zonneceltoepassingen te bedenken die niet enkel bijdragen tot een groene energie–productie, maar ook tot de verbeelding spreken.

De ideeën worden ingediend via mail (in posterformaat) met als deadline: vrijdag 20 april 2018. De posters met de ingestuurde ideeën worden doorlopend tentoongesteld tijdens X–Festival. De uitreiking van de awards gebeurt op zaterdag 5 mei bij de afsluiting van X–Festival.
website Solar Awards

inspiring ideas for a
creative, exciting and
sustainable future