X–Festival wil prikkelen, inspireren en uitdagen tot creatieve (cross–over) actie.

start–to–create

Iedere creatieve actie start met een idee, droom, vraag, …

X–Festival wil inspireren tot nieuwe ideeën en concepten, cross–over initiatieven en samenwerkingen die kunnen uitgroeien tot nieuwe artistieke creaties, innovatieve producten of start–ups.

In het kader van X–Festival zullen o.a. met studenten en artists–in–residence een aantal creatieve cross–over demonstrators uitgewerkt en tentoongesteld worden in samenwerking met X–LAB. Bij X–LAB en LSU kan men ook terecht voor specifieke vragen ivm nieuwe cross–over ideeën of start–ups.

startups en Mix&Match

Je kan er niet naast kijken. Limburg neemt een steeds belangrijkere plaats in in de startup scene. Het aantal startups stijgt fors en vanuit alle hoeken van het land komen ze kijken naar de vibes in de verschillende incubatoren. Om al die vibes in goede banen te leiden, en vooral om de startups een fastlane te bezorgen is er Limburg Startup (LSU).

Limburg Startup is een open platform, een first class starters community, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel bestaande startup initiatieven te verbinden, startups te versterken en hun groeiprocessen te versnellen. Ook nieuwe startup kansen zoeken op het kuispunt van sectoren staat hoog op de LSU agenda.

Dit jaar werden 50 mensen met een ondernemerskriebel uitgedaagd om een future proof businessplan op de wereld te krijgen. Samen met IMEC werden verschillende expertises zoals ICT, energie, cleantech, health,…met elkaar gemixed. De 50 deelnemers werden in 20 teams gematched.

Wil je de resultaten van de brainstorms bekijken en zien hoe een idee tot stand komt? Bezoek dan de inspiratie-posters op 3-4-5 mei in C-mine (compressorenhal).

Heb je een idee of zit je met vragen in verband met nieuwe startups en het ‘Mix&Match’–initiatief?

Bezoek de website van Limburg Startup.

SOLARSTAD AWARDS 2018

Tijdens X–FESTIVAL 2018 worden de 'SolarStad Awards' en ‘Junior SolarStad Awards’ (Solar Awards) in het kader van het project ‘SolarStad Hasselt’ uitgereikt. Hierbij is de uitdaging nieuwe ideeën/concepten voor creatieve en esthetische zonneceltoepassingen te bedenken die niet enkel bijdragen tot een groene energie–productie, maar ook tot de verbeelding spreken.

De ideeën worden ingediend via mail (in posterformaat) met als deadline: vrijdag 20 april 2018. De posters met de ingestuurde ideeën worden doorlopend tentoongesteld tijdens X–Festival. De uitreiking van de awards gebeurt op zaterdag 5 mei bij de afsluiting van X–Festival.

Bezoek de website van Solar Awards.

inspiring ideas for a
creative, exciting and
sustainable future